Je vindt de klimaatverandering een belangrijk thema en wilt er alles aan doen om een bijdrage te leveren tegen een tegen grote opwarming van de aarde. Dan maken we je in dit artikel graag attent op de mogelijkheid om de accu van je e-bike te reviseren, in plaats van een nieuwe te kopen. Dat is een duurzame oplossing.


Ga voor de duurzame oplossing

Na gemiddeld 3 tot 5 jaar wordt de capaciteit van de accu van je elektrische fiets beduidend minder. En daarmee ook het bereik dat je met de e-bike hebt. Voor veel mensen is de oplossing om dan een dure nieuwe accu aan te schaffen.

Jij vindt echter duurzaamheid belangrijk en zoekt liever naar een oplossing in de circulaire economie in plaats van weer een nieuw product te laten produceren, met alle vervuiling, uitstoot en transporten die daarbij komen kijken. Daarom laten we je graag kennismaken met fietsaccu-revisie.nl.


Je fietsaccu laten reviseren

Je fietsaccu laten reviseren is een stuk duurzamer dan een nieuwe accu aan te schaffen. We leggen hier uit waarom. Stel je hebt een Bosch e-bike en de accu daarvan heeft niet meer veel capaciteit.

Laat je dan de Bosch fietsaccu reviseren, dan worden enkel de versleten batterijen, die zorgen voor de opslag van de energie in de accu, vervangen.

De behuizing en de elektrische onderdelen die ook in de accu aanwezig zijn maar nog lang niet versleten zijn, worden niet vervangen. Die worden dus hergebruikt.

Zou je een nieuwe Bosch accu hebben gekocht dan zouden al die onderdelen ook nieuw gefabriceerd zijn en de oude zo de prullenbak in zijn gegaan. En nu kies je ervoor om alleen dat onderdeel - de batterijen - dat echt vervangen moet worden te vervangen. 

Bovendien gebeurt het ook nog eens in eigen land, dus met beperkt transport.


Goedkoper dan nieuw

Een bijkomend voordeel is dat zo'n accurevisie ook nog eens stukken goedkoper is dan de aanschaf van een nieuwe fietsaccu. Dat verschil kan wel oplopen tot enkele honderden euro's!


Nog meer voordelen

Wil je nog meer voordelen weten van een accurevisie ten opzichte van een nieuwe accu? Naast de duurzaamheid en de lagere prijs geeft deze optie je ook nog eens de mogelijkheid om en passant de capaciteit van je accu op te schroeven naar een waarde hoger dan toen deze origineel uit de fabriek kwam.

En dat tegen een veel lagere prijs dan het vergelijkbare verschil in upgrade als je voor een nieuwe gaat.


Online zo geregeld

Een Bosch fiets accu reviseren is online zo geregeld bij de specialisten van fietsaccu-revisie.nl, die het BOVAG logo mogen tonen als bewijs van goede kwaliteit van hun dienstverlening. Ook voor andere merken en modellen e-bikes kun je bij hen terecht.

Neem gauw een kijkje en kies voor deze duurzame oplossing om het bereik van je elektrische fiets te vergroten.

Over de auteur: Redactie

Groenethuis.nl is jouw ultieme bestemming voor alles wat te maken heeft met duurzaam wonen en isolatie. Ons doel is om mesnen te helpen bij het creƫren van energiezuinige, comfortabele en milieuvriendelijke woningen.

Lees ook