In de afgelopen jaren is onze consumptie enorm gestegen. Iedere dag worden weer nieuwe producten gekocht die we eigenlijk niet nodig hebben en na een aantal keer gebruiken weer weg doen.

Onze milieu staat onder druk waardoor het tijd is dat we ons koopgedrag aanpassen en beter na te denken over wat voor cadeaus we geven. 

Het geven van duurzame cadeaus is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor degene die het ontvangt. Weg met al die troep en kies vanaf nu alleen nog maar voor duurzame cadeaus! In dit artikel delen we 4 duurzame cadeau tips.


Duurzame cadeaus: een beter alternatief

Om een goed voorbeeld te geven aan een ander is het belangrijk dat je cadeaus geeft die duurzaam en goed zijn voor het milieu.

Mensen worden zich steeds bewuster van de impact die hun consumptiegedrag heeft op het milieu en willen graag een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.

Door te kiezen voor duurzame cadeaus, zoals herbruikbare waterflessen, bamboe servies of fair trade producten, draag je bij aan een schonere en gezondere planeet.


Sleutelhangers: een duurzaam cadeau

Een populair cadeau om te geven zijn sleutelhangers. Sleutelhangers zijn een populaire cadeau keuze om te geven.  Deze kleine hebbedingetjes zijn vaak goedkoop en gemakkelijk te kopen, maar helaas worden deze ook van slechte kwaliteit gemaakt en niet duurzaam geproduceerd.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer duurzame mogelijkheden beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan sleutelhangers gemaakt van gerecycled materiaal of van hout.

Door te kiezen voor een duurzame sleutelhanger geef je niet alleen een leuk cadeau, maar draag je ook bij aan een beter milieu. 


Frisbee bedrukken: een origineel cadeau

Een ander leuk cadeau-idee is het bedrukken van frisbees. Frisbee bedrukken zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar kunnen ook een origineel en duurzaam cadeau zijn.

Door te kiezen voor een frisbee van gerecycled materiaal en deze te laten bedrukken met een leuke boodschap of logo, kun je een uniek cadeau geven dat ook nog eens goed is voor het milieu.

Zo laat je zien dat je bewust bezig bent met duurzaamheid en geef je een cadeau dat zowel leuk als milieuvriendelijk is.


Duurzame cadeaus voor elke gelegenheid

Voor iedere gelegenheid kun je een goed en duurzaam cadeau vinden. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, bruiloft of gewoon zomaar, er zijn altijd gelegenheden om duurzame cadeaus te geven.

Kies bijvoorbeeld voor duurzame rietjes voor iemand die het leuk vind om zelf drankjes te maken.

Een goede tips om te kijken naar de hobby van degene aan wie je het cadeau geeft en om daar een duurzaam cadeau bij te vinden. 

Door te kiezen voor duurzame cadeaus laat je zien dat je geeft om het milieu en dat je bewust bezig bent met het maken van verantwoorde keuzes.

Over de auteur: Redactie

Groenethuis.nl is jouw ultieme bestemming voor alles wat te maken heeft met duurzaam wonen en isolatie. Ons doel is om mesnen te helpen bij het creƫren van energiezuinige, comfortabele en milieuvriendelijke woningen.

Lees ook